Sted: Sommerkonsert på Espevær
Lokale: Biekaien
Dato: LØR 17.07.2004
Publikum: ca 1400 (ant. innbyggere på Espevær: ca. 150)

Nok en gang stod båtskyss på programmet. Espevær ligger et godt stykke uti havet, ikke langt unna Bømlo, og vi hadde pik-pakket vårt, dvs. koffertene våre, i Haugesund. Skyssen stod vår gode venn Jan Kåre Pedersen for, i egen "jåt". Princess i dag også, 45 fot. Men skal du Bosse matche denne, tror jeg du sliter litt økonomisk. Kanskje du heller skal satse på en Mini Cooper?

Hyggelig av Jan Kåre å dekorer sin Princess han også, i tidsriktig knall gul og Gul Tur-grafikk. Bare flytt musepekeren over bildet, så ser du hvor kjedelig det blir uten.

Firhjulingen kunne vi heller ikke la vær å dekorerer. Det meste som er gult ligger vel tynt an i sommer.

Vanligvis går vi på bakfra, eh, når vi skal gå på scenen. Bak scenen i Espevær, var det bare vann, så vi gikk derfor på forfra, mellom publikum. Litt uvant, kanskje først og fremst for publikum. Enkelte hoppet lettere forskrekket til sides da de oppdaget Bjarne og Frode ved siden av seg. Vart dæm skræmt tru?

Det var et spektuakulært skue for oss, å se innover en tettpakket kai på Espevær. Det regnet hele dagen, men ga seg en halv time før konsertstart. Også dukker det opp bortimot 1500 mennesker! Fantastisk. Det varmet forkjølte trønderhjerter det!

Scenen stod på en lekter som var fortøyd til kaia, og bortimot halve scenen hadde "båtpublikum". De trodde kanskje de kunne slippe unna billett der nede på vannet, men den gang ei. Arrangøren sendte sporenstreks ut en patruljebåt med stempel og billetter.

Som sagt, et spektakulært syn var hele seansen. Så spektakulært at turnéleder Urdshals gikk amok med fotoapparatet. Noe de fleste fikk med seg da Bjarne mente vaktene måtte kaste ut denne krakilske mannen som klatret på hustakene på kaia. Spektakulært var det nok også da scene-lekteren ble slept ut til Espevær. Den ble nemlig rigget med scene og lastet med utstyret i en annen havn, hvis navn nå er borte for meg, og deretter slept over havet og inn til kaia på Espevær. Vi mangler bildet av "riggen", men ser for oss et mektig syn der ute på sjøen...

Pappas skuldre var nok gode å ha for denne jenta. Det var annonsert familiekonsert, og barn var det masser av. Det er noe vi altfor sjelden får gjort, det å spille for barn. Moro for oss var det da når så mange av sorten tok turen og tida.

Det gav oss også anledning til å få litt hjelp på første ekstranummer, "Stjernan i ei sommernatt". Disse fem stjernene visualiserte teksten, og mang en tåre ble felt blandt publikum her.