DDE med Daniel Viken i 2018

Gitarist og låtskriver Frode Vikens død er både tragisk og vanskelig på så mange måter for DDE, og kunne ha satt en stopper for bandet og for videre turnévirksomhet. Det ville imidlertid vært sterkt i strid med Frodes ønske. DDE har derfor landet på å gjennomføre 2018 som opprinnelig planlagt med sommerturné og de tradisjonelle julekonsertene.

DDE er spesielt glad for at Frodes sønn, Daniel, i år stiller på sin fars plass på scenen. Daniel vikarierte også i tiden Frode var syk, og det er kanskje ingen andre som kunne tatt den rollen slik situasjonen er. ”Det blir nå veldig spesielt å ta plassen til Frode med tanke på at han denne gang ikke kommer tilbake, verken til heimen eller på scenen” sier Daniel Viken. ”Det er jo kort tid siden han gikk bort, og vi kjenner sterkt på savnet hver dag. Det vil også prege opplevelsen på hver eneste konsert å stå på hans plass”. Bjarne Brøndbo uttaler at ”det vil bli rart å stå på scenen og vite at Frode ikke lenger skal være ved min side, men samtidig er det godt å vite at Daniel tar plassen i år”.

Daniel er en meget dyktig gitarist som også er en del av Terje Tyslands band. Det legges til rette for at han fortsatt kan fylle den rollen parallelt med konsertene med DDE.

DDE føler det naturlig å bruke 2018 til å hedre Frode, og samtidig vurdere hvordan en fortsettelse uten han kan bli. Turnéen får derfor navn etter en av Frode og DDEs mest brukte sanger, ”Det fine vi hadd’ sammen”.

Turnéen åpner i Stryn 2. juni og avsluttes på Rockefeller 20. oktober med ca 30 offentlige og noen lukkede konserter.

Spørsmål vedr årets turné, DDE og Daniel Vikens deltakelse, rettes til Eskil Brøndbo, tlf 90 67 65 31, epost eskil@dde.no.

Del

Comments are closed.