Nyttårsbrev 2019

Vi skriver slutten av januar 2019, og DDE har møttes for første gang i det første året i resten av bandets historie. Som de fleste vet mangler en sentral person, og det er nå verden går videre for alvor. 2018 ble året Frode ble dårligere og gikk bort, eller «ut av tiden» som mange sier nå. Det lbe da også året hvor alt ble gjort for første gang uten han, vel vitende om at han ikke kommer tilbake. Det var året vi tok farvel med Frode, helt til siste tone ebbet ut på «Julenatt over vårres by» 15. desember i Stormen konserthus i Bodø.

Begravelsen var akkurat så uvirkelig og utenkelig som at Frode ikke var mer. Samtidig, med det alvorlige faktum som utgangspunkt, så ble den veldig fin. Sjelden har man opplevd ikke bare det triste, men også høylytt latter og spontan applaus i en begravelse i Namsos kirke. Den speilet vår gode venn og kollega i alle hans fasetter, de gode og varme, og også hans engasjement og uredde evne til å mene. For som presten påpekte, «om noen har planer om å be til Gud en av de nærmeste dagene kan de godt vente litt. Han er sannsynligvis opptatt, for han har fått en ny diskusjonspartner nå…».

At Frodes sønn Daniel kunne ta sin fars plass resten av året, ble vesentlig for å minnes Frode på en god måte. Det har vært en sterk opplevelse å se og høre han på sin fars plass, og at det har vært tøffe tak for han kan man bare forestille seg. Helt spesielle øyeblik har det vært både i turnébuss, rundt middagsbord, i garderobe, og kanskje mest av alt på scenen. Spesielt tenker vi da på jobben for russen på Lillehammer 5. mai, den første konserten hvor virkeligheten var brutalt klar. Sterkt var opplevelsen også på Namsosmartnan 18. august. Tilfeldigvis nøyaktig 5 år etter den siste konserten med Frode før han startet kreftbehandlinga.

Når vi 20. oktober avsluttet sommersesongen på Rockefeller i Oslo, kunne vi se tilbake på en turné med stort sett meget godt besøkte eller utsolgte arrangement. I hele landet har man vært med å tatt farvel med Frode og vist hvor mye låtene hans betyr for folk flest. Det fortsatte inn i juleturnéen, og de mest emosjonelle øyeblikkene kom naturlig nok her.

Vi skriver nå januar 2019, og vi har startet arbeidet med framtida og vegen videre. Frode er borte og kan nok ikke erstattes. Men vi er nærme når Daniel nå går inn som fast medlem i DDE. Vi har startet planlegginga, og presenterer i dag turnélista for året slik den foreligger nå. Det vil si at det fremdeles vil komme til flere konserter.

Takk til alle som var med oss i 2018, for alle gode minner og hilsninger, så lover vi å forsattt levere RAI RAI til dere i årene som kommer!

Del

Comments are closed.