Hedersprisen til DDE

D.D.E. ble lørdag 30. april hedret med Spellemannsprisens Hederspris for 2018.

Et stolt, glad og veldig rørt DDE har kommet til hektene etter å ha blitt hyllet med Spellemannsprisens Hederspris. Fullstendig uforberedt på den utrolig flotte opplevelsen Harpreet Bansal Band, Bjørn Skagestad, deltagere på video, kor og publikum i Chateau Neuf ga oss, ble det veldig emosjonelt. Takk, og takk til Spellemannsjuryen for Hedersprisen, og til kulturminister Trine Skei Grande for hederstalen.

Det er én mann som virkelig hadde fortjent å få oppleve dette. Vi hadde ikke stått der om det ikke var for låtene og tekstene vi har fått spille inn og fremført gjennom de 27 årene vi har vært en del av musikkhistorien. Alle låtene, foruten et par hederlige unntak, samt brorparten av tekstene, er skrevet av Frode Viken. Det er veldig spesielt å motta hedersprisen, på den dagen Frode ville fyllt 64 år. For ett år siden satt han i sykesenga og besvarte bursdagshilsener med familien rundt seg. Vi skjønte alle at situasjonen var alvorlig, men så ikke at det kunne gå så galt, så fort. På morgenen påskeaften var kreftene slutt.

Takk Frode for låtene, tekstene, meningene, musikken, komikken, og alle historiene. Du har betydd så uendelig mye. Takk også for at vi nå kan gå videre med Daniel på din plass.

Når Frode fikk en god tekst kom det alltid en bra låt. Takk til dere som har bidratt med fantastiske tekster: Idar Lind, Terje Olsen, Rolf Mokkelbost, Marianne Kristensen, Olav Wien og Finn Tangen.

Takk til alle vi har fått gleden av å jobbe med og som har bidratt til at DDE-historia ble som den ble:
Vår tidligere bandkollega og keyboardist Terje Tranaas som var med de første 10 årene.
De over 50 teknikerne som har vært med oss på vegen gjennom karrieren. Noen i kort tid, andre lenge. Backlinetekniker og crewleder Espen Isachsen var med i over 15 år, lydtekniker Håvard Nordhøy har foruten en fem års ferie, vært med fra starten og er fremdeles en del av vårt faste crew sammen med Peter Lundell, Lars Kristian Mathisen og Odin Mårvik.

Dæffern guta! var Gunnar Hordviks dannede kraftsalve. Vi minnes entusiasmen til både han og Audun Tylden. Spesiell takk til Kari Thorvik, Stein Vannebo, Erling Johannesen, Fred Engh, Hilde Jørgensen, Rigmor Kvarme, og alle andre på plateselskapene Tylden, Norske Gram, EMI, Warner, MBN, Sony, og managementene Hilde Jørgensen og Petter Sandberg.

De som har vært med å definere oss i størst grad musikalsk, er kanskje produsentene. Takk til Åge Aleksandersen som åpnet dører og i stor grad formet oss på Rai Rai og Rai 2. Svein Gundersen som hra produsert de fleste og de mestselgende platene. Takk også til Ingar Helgesen, Erik Hillestad, Ronny Wikmark, Kyrre Fritzner og Ole Evenrud.

Det er meningsløst å holde på med musikk om det ikke finnes scener og spille på og publikum som vil høre. Takk til publikum, til DDE supporterklubb og til arrangørene.

Vi er stolte av stedene vi kommer fra og byen vi bor i. Skage, Skogn, Osen og Namsos. Takk for mulighetene vi har fått og musikktradisjonen vi har fått lov å være en del av.

Og til slutt, takk til familiene våre. Tålmodige koner og barn som i snart 30 år har tilbrakt helger og ferier, sommer, høst og vinter, uten oss, eller i kombinasjon med turné.

Og skulle noen være i tvil, vi har ikke tenkt å gi oss enda!

(Foto har vi tyvlånt fra Dagbladet).

Presseklipp:
Namdalsavisa
Namdalsavisa, leder
NRK
Dagbladet
Adressa
TV2

Del

Comments are closed.