“La det gro” – ute nå!

"La det gro" - en av de to siste låtene Frode Viken skrev, ute nå!

31. mars var det ett år siden Frode Viken, låtskriver og gitarist i DDE, gikk bort. En tragisk og vanskelig situasjon for familien og for bandet.

Vegen videre etter en så alvorlig hendelse er ikke lett å se før man har fått det hele litt på avstand. DDE bestemte seg derfor for å gjennomføre 2018 slik man hadde planlagt sammen med Frode.

Foruten sommerens og høstens turnéer, var planen var å gå i studio høsten 2017. Dette ble utsatt til våren 2018 på grunn av sykdom. Det endte dessverre tragisk, og Frode døde 31. mars 2018. 10. april skulle DDE vært i studio. Det ble i stedet dagen Frode ble bisatt. Ett år er gått, og Frodes to siste låter er nå klar for utgivelse.

Innspillingen har vært en meget spesiell opplevelse for DDE. At Frode er borte har bandet fått kjenne på siden han døde. Hver gang, hver sang, på scenen, på radioen, på bilder og videoer. Med innspillingen av det siste han laget er en epoke definitivt over.

«La det gro», med tekst av Terje Olsen, er den første av de to siste låtene. Rammen rundt teksten er et forhold som trenger en ny vår, og at alt kan startes på nytt. Med Frodes sykdom som bakteppe, ga teksten ulike assosiasjoner og bilder da den først ble presentert. Med Frodes bortgang har den nok nå fått en enda dypere mening.

Del

Comments are closed.