DDE

18. januar 1992 i nattklubben After Eight i Namsos, den første konserten og release på DDEs første single, "Flamma/Kvinnfolk (e det beste æ veit)". Det var også det året uttrykket RAI RAI ble født.

Det første steget på en karriere som omfatteter et utall folkekjære allsangvennlige låter, rekordsalg av CD-plater, uendelige turnéer og publikumsrekorder.

DDE var det første norskspråklige bandet som fylte Oslo Spektrum (2002), og er i den eksklusive kretsen av artister som har solgt over 250.000 eksemplarer av samme album på det norske markedet.

Bandet er også et av få i landet som har hatt uendret besetning i snart 25 år, sett bort fra det ene medlemmet som meldte overgang til Sambandet i 2002.

DDE er stolt av å spille der folk lever sine liv. Bandet har gjennom karrieren hatt base i Namsos, og har besøkt de største byene såvel som de minste stedene.

Blant de som frekventerer bandets konserter er hele kongeriket og alle samfunnslag representert. Forståsegpåere mener det har noe å gjøre med en kollektiv selvtillit og 100% levering. Hver gang.

RAI RAI siden 1992

Før D.D.E.

D.D.E. har bakgrunn i et band som het After Dark. Dette bandet var fra starten i 1984 populært på festlokaler over store deler av Midt-Norge. Deler av originalbesteningen takket for seg i løpet av et par - tre år. I '88 ble beslutningen om å satse tatt. Hard jobbing med egne låter, stiftelse av eget firma og finansiering av prosjektet fulgte de ...

Les mer
De første åra

D.D.E.-historien begynner 18. januar 1992. Dette er datoen for utgivelsen av bandets første produksjon; "Flamma / Kvinnfolk, det é det beste æ veit". Singelen ble produsert av Åge Aleksandersen som uttrykte stor tro på gjengen fra hjembyen. Innspilt i Terje Tranaas Lydstudio as i Namsos sommeren - høsten 1991, mixet i Nidaros Lydstudio av ...

Les mer
Gjennombruddet

Modellen med tekster fra Idar, låter fra Frode, øving i Namsos visste vi fungerte. Nå hadde Terje bygd opp studioet sitt i kulturhuset i Namsos så pass at vi tok sikte på å spille inn plata der. Økonomisk. Tekniker Ingar Helgesen ble hyret inn. Scenen i Kulturhuset skulle fungere som øvingssted og delvis studio. Nå må det nevnes at produsent ...

Les mer
Fortsettelsen

10-års-jubileet innledet en turbulent periode i D.D.E.-karrieren. Interne forskjeller, krisemaksimeringer, samt et arbeidspress utav en annen verden, gjorde at batteriene etterhvert gikk tom. Selvfølgelig i større og mindre grad hos de forskjellige. I ettertid har vel ingen problem med å innrømme at temperaturen...

Les mer