DDE

18. januar 1992 i nattklubben After Eight i Namsos, den første konserten og release på DDEs første single, "Flamma/Kvinnfolk (e det beste æ veit)". Det var også det året uttrykket RAI RAI ble født.

Det første steget på en karriere som omfatteter et utall folkekjære allsangvennlige låter, rekordsalg av CD-plater, uendelige turnéer og publikumsrekorder.

DDE var det første norskspråklige bandet som fylte Oslo Spektrum (2002), og er i den eksklusive kretsen av artister som har solgt over 250.000 eksemplarer av samme album på det norske markedet.

Bandet har hatt uendret besetning i over 25 år, inntil at låtskriver Frode Viken gikk bort 31. mars i 2018. Foruten at Terje Tranaas meldte overgang til Sambandet i 2002, har ingen nye kommet til før Daniel Viken erstattet sin far fra mai 2018.

DDE er stolt av å spille der folk lever sine liv. Bandet har gjennom karrieren hatt base i Namsos, og har besøkt de største byene såvel som de minste stedene.

Blant de som frekventerer bandets konserter er hele kongeriket og alle samfunnslag representert. Forståsegpåere mener det har noe å gjøre med en kollektiv selvtillit og 100% levering. Hver gang.

RAI RAI siden 1992

Frode Magnus Viken var bandets gitarist og låtskriver fra den spede begynnelse og fram til han tapte kampen mot kreften 31. mars 2018.

Som den sentrale skaperkraft han var hadde han ca 200 låter på samvittigheten, og blant dem udødelige "slagere" det brede lag av folket vil synge i generasjoner framover.

Frode var en mann med sterke meninger og mot til å målbære dem. Det var et sentralt element i gruppedynamikken,

både i de gode og morsomme stundene, og også når temperaturen kunne bli høy. Han var gruppas store muntrasjonsråd, men sørget også for både de viktige og de totalt meningsløse diskusjonene.

Et stort tomrom ble det naturlig nok når en så markant størrelse så alt for tidlig gikk bort. Han har satt spor etter seg i alt han har skapt, og er en sentral del i historien om DDE, også i årene som kommer. Frode etterlot seg kone, barn og barnebarn.

Før D.D.E.

D.D.E. har bakgrunn i et band som het After Dark. Dette bandet var fra starten i 1984 populært på festlokaler over store deler av Midt-Norge. Deler av originalbesteningen takket for seg i løpet av et par - tre år. I '88 ble beslutningen om å satse tatt. Hard jobbing med egne låter, stiftelse av eget firma og finansiering av prosjektet fulgte de ...

Les mer
De første åra

D.D.E.-historien begynner 18. januar 1992. Dette er datoen for utgivelsen av bandets første produksjon; "Flamma / Kvinnfolk, det é det beste æ veit". Singelen ble produsert av Åge Aleksandersen som uttrykte stor tro på gjengen fra hjembyen. Innspilt i Terje Tranaas Lydstudio as i Namsos sommeren - høsten 1991, mixet i Nidaros Lydstudio av ...

Les mer
Gjennombruddet

Modellen med tekster fra Idar, låter fra Frode, øving i Namsos visste vi fungerte. Nå hadde Terje bygd opp studioet sitt i kulturhuset i Namsos så pass at vi tok sikte på å spille inn plata der. Økonomisk. Tekniker Ingar Helgesen ble hyret inn. Scenen i Kulturhuset skulle fungere som øvingssted og delvis studio. Nå må det nevnes at produsent ...

Les mer
Fortsettelsen

10-års-jubileet innledet en turbulent periode i D.D.E.-karrieren. Interne forskjeller, krisemaksimeringer, samt et arbeidspress utav en annen verden, gjorde at batteriene etterhvert gikk tom. Selvfølgelig i større og mindre grad hos de forskjellige. I ettertid har vel ingen problem med å innrømme at temperaturen...

Les mer