MUSICAL

En roadmusical med bare D.D.E.-sanger, det var Verdal Teaterlags ønske da de ba om et møte tidlig i 2013. Fjerde juledag 2014 var premiéren, og både band og opphavsmenn ble rørt til tårer av en amatøroppsetning som ble gjennomført på høyt profesjonelt nivå. Forestillingen gikk for utsolgte hus hele 30 ganger denne sesongen, og tilsammen 13.000 publikummere fikk med seg stykket. Jula 2015 var det nypremiere, og ytterligere 5.000 fikk med seg "Vinsjan på kaia" i sesong 2.

Synopsisen:
Ronja Halvorsen Hunter er på vei nordover på sin Harley Davidson Road­king. Hun flyktet fra hjemplassen for åtte år siden fra et utilgivelig svik. Kjæresten hennes, Per Helge "Jannis" Olavsen gikk til sengs med beste­venninnen, Karoline Lykke, etter et fyllekalas på langfredagsnatta. Ronja bare reiste vekk, prøvde å glemme, legge sviket bak seg.

Hun dro på back-packing verden rundt. I to år opplevde hun oppturer og nedturer. Hun begravde sin far, country-sangeren Matthew Hunter, i Tennessee og kjørte videre i livet på farens Harley. Hun reiste til slutt tilbake til Norge. Hun begynte å studere og ble arkeolog. Nå jobber hun for Riksantikvaren og skal lede et utgravingsprosjekt nord for Namsskogan. Når hun kjører fra Oppdal og nedover inn i Trøndelag i den varme augustkvelden presser minnene på. Minnet om Jannis som hun aldri har glemt. Han var den store kjærligheten. Hun vet hun ikke kan kjøre fra fortida. Hun har mye å hevne, gjøre opp for eller tilgi?

Det er Happy Hour på den lokale puben "Vinsjan på kaia". Ronja tenker at "de gamle" venninner, familie, Jannis og Karoline kanskje er der og tar en beslutning. Fredag 29.august 2014 svinger hun av E6 og dobbeltparkerer foran inngangen på "Vinsjan" og går inn. Det får store konsekvenser.

”Vinsjan på kaia” er en bitter-sweet komedie om kjærlighetens tidvise brutale vilkår. En samtidsmusikal med humor, mørke sider og menneskelige svakheter. En road-movie musikal der helten ankommer – det oppstår kaos – og helten drar videre.

Roadmusicalen er nå tilgjengelig for andre teaterlag og scener som ønsker å sette opp stykket. Kontakt bookingansvarlig Eskil Brøndbo for detaljer.

Comments are closed.