fbpx

Den har åpnet konsertene i hele sommer. Nå er TATTA TE TU endelig tilgjengelig på

og der du hører på musikk!

Frode Viken og DDE jobbet med to nye låter i tida før han gikk bort i 2018. Bandet har ferdigstilt begge, og balladen «La det gro» ble utgitt i påska 2019. Den siste låta kommer nå og har fått tittelen «TATTA TE TU», med både tekst og melodi av Frode Viken.

Her etterlater Frode oss hans underfundige humor og sans for særegenhetene i det trønderske språket, og tittelen trenger kanskje en liten forklaring.f

Teksten tar for seg en klassisk situasjon i ethvert hjem med en musikkelskende mann med forkjærlighet for t-shirts med trykk, i hovedsak merchandise fra favorittbandet. Vår mann har fra husets frue fått beskjed om å kassere Queen-skjorta på grunn av alder, slitasje og egnethet til å fylle den originale funksjonen. Han berger likevel skjorta fra søpla, vasker den og henger den til tørk, og oppdager etterpå at øvrigheta har «tatt a tå å tatt a te tu». Altså, tatt skjorta ned fra tørk og brukt den til vasketue. Hun hadde TATTA TE TU.

Låta er en rocker hvor DDE har fått lekt seg rundt historien i teksten. Den er i likhet med mange av bandets største hits produsert av Svein Gundersen, og på innspillingen var også det opprinnelige bandmedlemmet Terje Tranaas med.

Til toppen